Slow motion is een populaire stijltactiek voor korte video’s op sociale media. Marketingonderzoeker Anika Stuppy van Tilburg University toont aan dat gebruik van slow motion het aantal likes en views van video’s verhoogt en de voorkeur, keuze en betalingsbereidheid van merken stimuleert. Er zitten wel voorwaarden aan het gebruik ervan. Het onderzoek helpt marketeers om slow motion effectiever te gebruiken.

Hoewel slow motion in veel video’s wordt gebruikt, was er nog weinig wetenschappelijk bewijs over hoe deze techniek een positieve kijkervaring kan beïnvloeden. Eerder onderzoek suggereert dat juist het tegenovergestelde waar is. Radio-uitzendingen worden bijvoorbeeld leuker gevonden als ze sneller worden afgespeeld.

In het onderzoek kregen proefpersonen GIF’s te zien in een een slow-motion versie, en in een versie met normale snelheid. Het bleek dat slow-motion GIF’s veel leuker werden gevonden dan de normale snelle GIF’s. Dit effect trad op omdat vertraagde bewegingen makkelijker te verwerken zijn, wat prettig aanvoelt voor kijkers.

Lees het hele bericht op de site van Tilburg University.

Muybridge, Wikimedia
Deel via: