Onderzoekers van Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit werken veel samen met organisaties. Zo ook universitair hoofddocent Sjors Witjes, die al jaren intensief contact heeft met Bart de Bruin, directeur van Dar, de afvalinzamelaar en -beheerder openbare ruimte in de regio Nijmegen. Samen werken ze aan verschillende circulariteitsprojecten.

Sjors Witjes werkt binnen bedrijfskunde bij de Strategisch management-groep. “Ik onderzoek hoe bedrijven bijdragen aan een duurzamere samenleving en een circulaire economie. Steeds meer organisaties vragen zich af welke rol ze op dat gebied kunnen spelen. Als wetenschapper kijk ik hoe we de universiteit met de buitenwereld kunnen verbinden. Door slimme samenwerking gebruik ik de kennis van de hele universiteit – niet alleen van managementwetenschappen, maar ook van rechten, geneeskunde, natuurwetenschappen, tot aan filosofie toe. Ook werk ik samen met de HAN en het ROC.”

Witjes roemt vooral de meerwaarde voor het onderwijs: studenten leren dankzij het contact met de praktijk door een andere bril naar de theorie te kijken. “Ze staan met beide poten in de modder en ervaren zelf welke ontwikkelingen er in de praktijk spelen en wat die voor bedrijven betekenen.” De Bruin ziet als voordeel dat de praktijkkennis een waardevolle aanvulling is op het theoretische onderwijs.

Dubbelinterview op Radboud Recharge.