Ter afsluiting van haar onderzoek naar ‘kwaliteit van leven bij behandelopties bij ongeneeslijke ziekten’ bij de Radboud Honours Academy heeft Ilse Meijer een podcast gemaakt in samenwerking met De Levensclub. In die podcastserie luister je naar mensen die ongeneeslijk ziek zijn, hun naasten of nabestaanden.

Ruim drie jaar geleden overleed de stiefvader van Meijer aan kanker. “Tijdens zijn intensieve, moeilijke, maar ook verrassend mooie ziekteperiode, spraken we thuis veel over wat het betekent om ongeneeslijk ziek te zijn en over kwaliteit van leven. Gedreven door deze gesprekken ben ik een onderzoek gestart naar deze thema’s via het meerjarige Facultaire Honoursprogramma van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Ik deed mijn onderzoek onder begeleiding van prof. dr. Jean-Pierre Wils.”

Tijdens haar onderzoek heeft ze medische protocollen over kwaliteit van leven en palliatieve zorg doorgespit en artsen gesproken, maar het belangrijkste perspectief ontbrak nog: dat van de mensen zelf. Dit bracht haar bij De Levensclub, een platform waar verhalen samenkomen van mensen over leven als je weet dat je doodgaat, en van hun naasten en nabestaanden.

In de podcastserie delen een aantal van deze mensen hun diverse, bijzondere en soms aangrijpende verhalen om zo herkenning en steun te bieden aan degenen die dat nodig hebben, en om het persoonlijke perspectief te bieden dat soms ontbreekt in onderzoek.

Beschikbaar op:
> Spotify (https://lnkd.in/dfx2psZi)
> YouTube (https://lnkd.in/dqgBDKtZ)
> Apple Podcasts (https://lnkd.in/dMWF6sNn).